We are  pleased to announce that our CPD sessions will start on 24 February 2018. Please consult the list of CPD lectures below.
Registration can be done online  to book seats.A registration fee of four hundred rupees (Rs 400)  is payable for each one hour session one
week  in advance.Payments can be paid either by bank transfer/cash deposit/cheque or by cash at the Institute. Registration fee is not
refundable if a participant does not attend CPD session.
 

Instruction for payment by bank:  Please insist on putting your name as reference and notify us by email for sessions for which

you have paid. (email: mihealth@intnet.mu)

 

 

 Bank details

 

Bank                                 SBM  SSRN Hospital branch
Account number:   620 301 001 801 09
 
CPD Calendar 2018
 
 
  
Date
Topic
Resource Person
Time

​        Duration

        
 24 Feb 2018
 
Dental Public Health and Preventive Dentistry
 
 
Dr Torul  Vijay Kumar
 
 
    13.00 – 14.00

 

              1 hr

​ ​ ​      

 

 24 Feb   2018

 

Oral Health Education & Customer Care for the Dental Patient

 

Dr Torul  Vijay Kumar

  14.00 – 15.00

 

              1 hr

 

17 March 2018

 

Dental Ergonomics
Dr Seewoolall Vishwaprakash

 13.00 – 15.00

  2 hrs

21 April

2018

 

Cone   Beam Computed Tomography

 

Dr. Patrice YAN LUK
Docteur en chirurgie dentaire
Spécialiste Qualifié en Orthopédie dento-faciale

 

13.00 – 14.00

 

1 hr

21 April
2018
 

Importance of proper record keeping in dental clinics
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mr. Sooneeraz Monohur
 Chief Health Records Officer
MOH&QL
 
 

 

 

 

   

 

14.00 - 15.00

           

 

1 hr

 
 
 
 
Date
Topic
Facilitator
              Time
Duration
1
 
 
 
23 June
 
Linking Dermatology and dentistry: A closer look at Oral lesions
 
Dr. Didarally Khodabocus
 
MD Dermatology
MPH
 
 
1.00 – 2.00 pm
 
     
        1 hr
2
 
 
23 June
 
Fixed partial denture Vs Dental Implants: The Right Choice
 
 
Dr Hema Raju
Consultant Prosthodontics & Dentistry
Wellkin Hospital
 
2.00 – 3.00 pm
 
1 hr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Date
Topic
Facilitator
              Time
Duration
1
 
 
 
04 August
 
Dental considerations in cardiovascular diseases: A practical perspective.
 
Dr Khooshhal Indur
Cardiologist
Victoria Hospital
 
 
1.00 – 2.00 pm
 
     
        1 hr
2
 
 
04 August
 
Expose sur les troubles de l’hémostase
 
 
Dr  Kamil Durgahee
Specialist in internal medicine
Victoria Hospital
 
2.00 – 3.00 pm
 
1 hr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        Venue: Subramania Bharati Lecture Theatre, Mahatma Gandhi Institute, Moka
 
        Credit points: 1 for each session of 1 hour
        Fees: Rs 400 per session of 1 hour
 
Note: The lectures are intended for both private and public sector.

             Registration fee is not refundable if a participant does not attend CPD session

            

Disclaimer

 

Sessions may be postponed due to unavailability of resource person. MIH reserves the right to cancel  the sessions if the number of

registered participants is less than 12. Registration fees will be refunded or may be carried forward for future sessions.

 

 

   

Registration form